2009-03-31

Glas i fler kycklingprodukter – utredning pågår


Den 30 mars 2009 kom rapporter om glas i kyckling i ytterligare några fall: Ivars kyckling, såld i Umeå, Coops X-tra kycklingfile, såld i Ystad. Fallen är skickade till analys och polisutredning pågår kring dessa i nuläget oförklarliga händelser.

Den svenska kycklingbranschen med Svensk Fågel i spetsen arbetar just nu hårt för att behålla konsumenternas höga förtroende för svensk kyckling efter den senaste tidens mycket märkliga förekomst av glas i tiotalet kycklingförpackningar sålda på olika håll i landet.

Lantmännen Kronfågel är det företag som har drabbats av dessa fall av glas i kycklingprodukterna och företaget har kallat tillbaka fler hundra ton fryst kyckling. Den 30 mars 2009 rapporterades också om glas i en färsk kyckling i en Coop-butik i Ystad samt i en fryst kyckling under varumärket Ivars, vilken sålts i Umeå. Ivars hör också till Lantmännen Kronfågel men tillverkas av Danpoo i Danmark.

Fallet med glas i kyckling som sålts i Ystad, gällde en tysktillverkad fryst kyckling som säljs under namnet X-tra kycklingfilé. Leverantör för denna kyckling är tyska Wiesenhof.

De funna kycklingarna med uppgifter om glasförekomst är skickad till analys och både Lantmännen Kronfågel och Coop har gjort polisanmälan. Utredning pågår.

Sven Secher

Mer information om glasfynden och vilka produkter som är berörda lämnas också av:

Lantmännen Kronfågel:
Jenny Fridh, informationschef, telefon 08-685 42 29, www.kronfagel.se

Coop:
Magnus Frisk, informationschef Coop Sverige, 08-743 23 33.

För branschfrågor och allmänna frågor om svensk kycklinguppföding kan kontakt tas med Svensk Fågel: Maria Donis, VD Svensk Fågel: Tfn: 08-787 55 21, e-post: maria.donis@svenskfagel.se, www.svenskfagel.se .

Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.