Fjäderfä nr 6-2010

Mobile kids framtidens kunder

Att ungdomarna är framtiden kan låta som en klyscha, i varje fall när den uttalas av den som inte förstår och tar konsekvenserna. Men vi är nog alla överens om att det är sanningen. Att nästa generation/den nya generationen, ungdomarna/ både är samhällsbyggarna, företagarna och konsumenterna. Och de som ska försörja och ta hand om dem som går in i ålderdomen.
Fjäderfä nr 6
kommer ut den
18 juni 2010.

Vad vill då ungdomarna och hur fungerar de? Vi var inne på detta tema på denna plats i förra Fjäderfä när vi skrev om sociala medier under rubriken “Konsten att kommunicera”. Sedan dess har undertecknat varit på kurs i “webb och sociala medier”. Jag blev förmodligen klokare men det känns inte riktigt så. Känslan är snarare ökad förvirring. Men det kanske har sin förklaring.

Det är i dag svårt att urskilja de klara linjerna, alla gör som de vill och fakta söks på nätet. Ida Hult, Trendethnography, kallar ungdomsgenerationen för “Mobile kids with lots of friends” och det handlar om ungas korsvisa möten på nätet. De går inte in i politiska ungdomsförbund, i etablerade föreningar eller lägger pengar på stora hjälporganisationer. De tror inte heller på stora ismer som socialism och liberalism. De tar istället ställning själva och satsar gärna på projekt där de själva kan påverka.

Min slutsats av detta är att de kan välja vilken inriktning som helst när det gäller konsumtionsval av ägg och fågelkött? Men visst finns det möjligheter att påverka. Läste just om en facebookgrupp som diskuterar vilka ägg som finns i pastan medan andra ungdomar talar om maten i skolan (den offentliga upphandlingen).

Nu står sommaren för dörren. Jag ser fram emot grillad svensk kyckling och äggrätter av svens-ka ägg i alla dess former. Med denna tjocka Fjäderfä önskar vi dig och alla i den svenska fjäderfänäringen en riktigt skön sommar!

Sven Secher
redaktör
018-34 62 52

journalistgruppen@secher.pp.se

Du kan beställa denna utgåva kostnadsfritt genom att fylla i formuläret nedan.

Du kan även beställa en helårsprenumeration av tidningen Fjäderfä

Jag vill beställa* exemplar av
Publikationen Fjäderfä 6-2010
Namn*
Adress*
Postnr, ort*
Företag 
Fakturaadress 
Faktura postnr, ort 
Telefon 
Telefax 
E-post 
Tillval Jag vill bli medlem i SFS-Svenska Ägg
Jag vill bli medlem i Svensk Fågel
Vi kontaktar dig för mer information.
Verifieringskod*
Ny kod

Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.