2011-10-17

I dubbelmoralens förlovade land

Hur länge ska den svenska statens egen mat bestå av importer från produktionsmetoder som är förbjudna i Sverige? I den offentliga maten serveras nämligen alltjämt till exempel äggprodukter som potatisbullar från Belgien, pannkaka från England och Estland, pasta från Italien samt kycklingprodukter som filé, klubba, bröst och sallader från Danmark, Finland, Thailand, Brasilien, Argentina med flera länder och kalkonprodukter som bröst, lövbiff, schnitsel från Tyskland och Finland.
Fjäderfä
nummer
8-2011.

Läs mer om dubbelmoralen i denna tidning och i rapporten Den offentliga maten som bifogas med denna Fjäderfä.

För djurens och för branschens väl och ve, tänk alltid på djuromsorgen. Till exempel vid utplockning. Tänk också alltid, och inte minst på hösten, på goda hygienrutiner och gott smittskydd. Alexandra, Åsa och Magnus skriver om dessa väsentligheter i denna tidning.

Vad nytt kan sägas om fodret till kyckling? Enzymer kan vara positivt, skriver Robin Kalmendal.
Rapporten
Den
offentliga
maten,
okt 2011.

Vi har också två artiklar om hönsslakten i denna tidning.
Tänder du på Love, tender and care och tänker du på det när du går ut i stallet? Det gör den holländska familjen Maaten som Åsa har besökt.

Hur ska man bygga snålt och smart? Kanske en förlängning av stallet kan vara intressant. De tyckte i varje fall Sören och Jens Ivarhag. Sagt och gjort, och nu är det ettårs jubileum.

Hösten känns igen på de vackra färgerna, så småningom övergående i kala träd och allt oftare frostnupna marker. Men hösten och också mötenas tid. Se kalendern. Vi ses!

Sven Secher

PS. Grattis till 100-åringen: SVA! Maria, Alexandra med flera var där, och berättar i denna tidning om festligheterna. DS.

Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.