2013-05-13

Vad är "mervärdena" egentligen värda?

Svenskt lantbruk jobbar efter en av världens hårdaste lagstiftning när det gäller djurskydd, djurhälsa och smittskydd. Baksidan är att den tuffa lagstiftningen ger höga produktionskostnader.
Frågan är: finns det tillräckligt många som vill betala för denna, globalt sett, kvalitetsnisch?

Fråga är: har Sverige råd att nästa alltid vara lite bättre?

De höga svenska produktionskostnaderna för gäller för det mesta av den svenska maten, såväl ägg och matfågel som andra livsmedel. Här diskuteras kycklingens mervärden med veterinär Tomasz Dzieciolowski samt dagligvarukedjorna Axfood och Ica.

Thomas Dzieciolowski, veterinär på Kronfågel

Intervju med Axfood om kyckling:
Det finns ett värde men knappast merbetalning för gott djurskydd

Intervju med Ica om kyckling:
Svensk djurskyddslag uppskattad men inget krav

Vad tycker du? Vilken bedömning gör du? Vad tror du?

Kontakta redaktör Sven Secher. Här kan du skicka ett mail: journalistgruppen@secher.pp.se.

Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.